Peter Zuiderwijk

Peter Zuiderwijk is an independent graphic designer based in the The Hague. His work is mainly focusing on analytical processes that raise questions about perception and interpretation. Through observation and the re-interpretation of existing information proposals and counter-proposals are formulated. This research by design methodology is used in a semi-independent and commissioned context, is discussed on a theoretical level and is passed on in educational settings.

CONFLICT-ID
Conflict-ID is ontstaan uit een opdracht voor een campagne voor het TodaysArt festival, Den Haag. Dit heeft geresulteerd in een onderzoek waaruit 6 affiches zijn ontstaan die als campagne zijn gebruikt maar daarnaast ook een op zich zelfstaand onderdeel zijn geworden van het Festival.

Concept affiches:
Elke dag consumeren we teksten en beelden van de conflicten over de gehele wereld. Hierdoor zijn we onopgemerkt bekend geraakt met het retorische vocabulaire dat vaak in conflict situaties wordt gebruikt. Maar wat vertellen deze visuele en tekstuele boodschappen ons eigenlijk. Wat maakt een vrijheidsstrijder, een vrijheidsstrijder of toch een terrorist. Er zitten altijd een tweeledigheid aan een interpretatie. Deze vragen vormen de basis voor de uiteindelijke ontwerpen. In de affiches zijn enkele facetten van het thema belicht. De exacte interpretaties worden overgelaten aan de beschouwer. De affiches vertegenwoordigen verschillende lagen van voor de hand liggend en brutaal tot subtiel en minutieus. De affiches vormen schizofrene paren. Die ieder een kant van conflict tonen zonder de andere te verlochenen.


Prompters installations
‘Power to the people’ search light installation and ‘Beamfever’ teleprompter installation


SCH Forever
Cityguide about the harbor town of Scheveningen for Stroom Den Haag


Todaysart 2010, Capital out of Culture / Love the Real Citty
For this edition of Todaysart we developed a campaign that address the issues what we want our city to be. What is a real city: city developments that have more ambition than facilitate functions or a creating process that doesn’t take existing social-cultural structures into account.

Beeklaan 371
2562 AX Den Haag
Office +31(0)70 3640156
info[AT]peterzuiderwijk[DOT]com